top of page

Dames:  HO Molenbeersel - Sparta  1-2

02/09/2017 - Na 3 maanden rust en vakantieplezier is het eindelijk weer zover: de dames zijn er weer klaar voor. Met een nieuwe trainer en hulptrainer kan het seizoen beginnen. Welkom, Johan en Moussa! Ook welkom aan de nieuwe aanwinsten: Rika, Jessy, Chelsy, Sam en Monica. Britt supportert mee vanuit haar ziekenhuisbed. Veel beterschap, meid! Michelle supportert mee vanuit het zonnige Spanje en onze gekwetste Annelies is erbij om hen volle bak aan te moedigen vanaf de zijlijn. Met zijn 14 beginnen ze eraan, ook de zenuwen zijn van de partij! Vanaf minuut één vliegen ze erin. In de 7de minuut wordt het 1-0, spijtig! Even in de war, nu terug rechtzetten. In de 10de minuut wordt het 1-1, knap Jessy en mooie assist Whitley! In de 49ste minuut wordt het 1-2 door Jessy. Goed zo, meid! Ook onze keeper Sam moet haar mannetje staan elke keer de spits van Molenbeersel eraan gelopen komt. De eindscore is 1-2. Goed gewerkt, dames!  (Kim)

Dames:  Sparta - FC Maasland  8-0

01/04/2017 - De laatste match van het seizoen... De zenuwen gieren door hun lijf, ook al staat deze ploeg van Maasland laatste. Elke match moet gespeeld worden. Met zijn 11 zijn ze. Vele gekwetsten en anderen op Romereis met de school. De zon laat ons in de steek, de regenbuien moeten ze trotseren! In de zesde minuut wordt het 1-0 door ons Britt(4). Knap, Britt! In de 26ste min wordt het 2-0, gescoord door ons Lien(9). Mooi, Lien. In de 38ste min wordt het 3-0, opnieuw gescoord door Britt(4), Toppie! In de 45ste min 4-0 via een corner: owngoal. In de tweede helft komt het zonnetje er dan toch even door en dan vliegen de dames er weer in. In de 47ste min wordt het 5-0, Brittje(4) was weer op de juiste plaats!  In de 55ste min wordt het 6-0: via een mooie assist van Michelle(19) scoort ons Britt(4). In de 59ste min wordt het weer via Britt(4) 7-0. In de 87ste min wordt het 8-0, een schot van ver recht erin door ons Michelle(19). Top, meid!
Proficiat dames! Fijn voetbalseizoen hebben jullie gehad. Nu allemaal flink rusten en volgend seizoen er terug tegenaan! Bedankt voor de mooie vriendschap!   (Kim)

Dames:  Sparta - Membruggen  0-1

20/02/2017 - Zaterdag speelde onze damesploeg tegen Membruggen. Met zijn elven begonnen ze eraan: tot aan de halve geen reserves. Vanaf minuut 1 vlogen ze erin. In minuut 4 een fout op ons Ilse: penalty! Spijtig maar de keeper pakte het schot. Het was een spannende match met kansen voor beide ploegen. In de 37ste minuut werd het 0-1, spijtig. In de tweede helft namen we de draad weer op. Annelies was keeper van dienst en had er al verschillende uit de netten kunnen houden. Goed gewerkt meid. In de 60ste minuut werd Bregje(2) gewisseld tegen Evelyne(15). Goed gewerkt Bregje! In de 75ste minuut werd ons Audé (13) duizelig. Even rusten en een klontje suiker in de mond en dan er terug in... that's the spirit, girl! De eindscore bleef 0-1. Goed gewerkt, dames! Spijtig, maar het heeft niet mogen zijn.  (Kim)

Dames:  Sparta - Esperanza Pelt B  1-3

21/01/2017 - Met zijn 14 begonnen ze eraan, 3 reserves dus! Fleur wordt vanaf de eerste minuten op de proef gesteld, maar spijtig genoeg wordt het in de 7de min 0-1! In de 30ste min wordt Femke(5) gewisseld tegen Annelies(12). Goed gewerkt, Femke! Spijtig van die voet in je buik! In de 38ste min wordt het 1-1, gescoord door ons Ilse(11). Knappe goal, meid! Daar blijft het bij in de eerste helft! In de tweede helft beginnen ze er weer stevig aan! In de 50ste min wordt het na een penalty 1-2 en dit zeer onterecht: de speelster van Esperanza glijdt uit en toch krijgen ze een penalty. Wat is dit balen, zeg! In de 53ste min van hetzelfde laken een broek, weeral een penalty en ook weer onterecht: 1-3. In de 55ste min wordt Evelyne(6) gewisseld voor Bregje(14). Goed gewerkt, Evelyne!! In de 70ste min wordt Marie-Jolie(10) gewisseld tegen Lio(13). Goed gewerkt, Marie-Jolie. Daar blijft het bij. In onze ogen is dit een zeer onterechte uitslag en zou de eindstand 1-1 geweest zijn, zoals Roel het zei. Dit is voor de tegenstanders een cadeau met een zeer grote strik op! Dank je wel, Fleur, om je zo goed in te zetten voor ons. Dat heb je top gedaan!   (Kim)

Dames:  Berbroek-Schulen - Sparta  0-13

14/01/2017 - Dit was ongetwijfeld de beste dramasoap van dit seizoen: afgelast op vrijdagavond om dan toch weer door te gaan op zaterdagmiddag! Wat een geluk dat we zo een sportieve dames hebben en dat ze toch nog, ondanks andere afspraken, trouw op post zijn! We waren met zijn tienen, geen reserves, maar vanaf minuut één vlogen ze erin! De goals lieten niet lang op zich wachten: in de tiende minuut scoorde Lien(9) en in de twaalfde minuut  werd het 0-2 door Whitley(11)! In de 17de minuut werd het 0-3 via Britt(4) en die maakte er even later 0-4 van. Knap, Britt(4)! In de 22ste minuut volgde een topgoal van Audé(13), die helemaal alleen doorging en binnenknalde: 0-5! Kort daarna werd het 0-6: een mooie pas van Audé naar Britt(4) die mooi binnensjot! In de 28ste min scoorde Annelies(2) de 0-7: knap gewerkt en goed gevolgd! In de 35ste min volgt de 0-8, wederom door Britt(4)! In de 40ste min was het de beurt aan Whitley om de 0-9 binnen te knallen! In de tweede helft vlogen ze er ook weer stevig in, al duurde het iets langer tot de volgende goal viel, maar in de 65ste min was de eer weer voor Britt(4) om er 0-10 van te maken en dan in de 80ste min de 0-11 te maken! Via een corner en een mooi hakje van Britt(4) werd het in de 86ste min 0-12, wauw! "Tania, wat geeft gij uw dochter te eten?" vragen wij ons af! In de 89ste minuut werd het 0-13 via Lien(9)!

De dramasoap kreeg een positief einde. Dikke pluim voor de dames van Sparta Lille! Heel hun zaterdagprogramma omgegooid om op het laatste moment toch nog te gaan voetballen! Bedankt, Roel en Frans, om er ook weer te staan. En dank je wel aan de supporters!
Op de foto rechts de doelpuntenmakers met van links naar rechts: Lien (2 goals), Britt (7 goals), Annelies (1 goal), Whitley (2 goals) en Audé (1 goal)!  (Kim)

Dames verliezen eervol van leider

05/12/2016 - Tegen de leiders, die nog geen enkele match verloren hadden, maar we gingen toch proberen daar iets aan te veranderen. Met 3 reserves op de bank vliegen we er vanaf minuut 1 in. Het eerste kwartier worden er al veel kansen gecreëerd van onze kant uit, maar spijtig genoeg niet afgewerkt! In de 18de minuut wordt het 0-1! In de 22ste minuut wordt Audé(13) gewisseld tegen Ilse(16). Spijtig van die knie, verzorg je goed, je hebt een paar weken rust nu! In de 40ste min wordt het 0-2, in de 53ste 0-3 en in de 55ste min 0-4! In de 58ste minuut wordt Femke(5) gewisseld tegen Sammy(10). Goed gewerkt, Femke! In de 60ste minuut wordt het 0-5! In de 65ste minuut wordt Britt W(18) gewisseld tegen Lio(14). Goed gespeeld, Britt! Het blijft 0-5 voor Berbroek. Onze dames hebben zich sterk verweerd, maar het heeft niet mogen baten. Geniet nu van de rust en vanaf 14/01 vliegen we er weer tegenaan!!
Veel succes met de examens, dames, en prettige feestdagen!🎄🎄Tot volgend jaar!!!  (Kim)

Dames winnen met het kleinste verschil!

26/11/2016 - Met zijn dertien arriveerden ze in Bilzen. Twee reserves. Vorige week nog in het ziekenhuis, nu al paraat: ons Michelle! Wel voorlopig op de bank, maar ze is er toch maar! Ai, ai... iemand heeft op Lio haar enkel getrapt... Genoeg gerust, Michelle, opwarmen! Hard als ze is, blijft Lio zich goed inzetten, ondanks de pijn! In de 17de minuut wordt het 0-1, gescoord door ons machine (op vraag van Audé 😂) Audé(13). Klassengoal meid! In de 23ste minuut wordt Jinthe(3) gewisseld tegen Michelle(18): de pijn in haar lies blijft haar parten spelen. Nu goed laten rusten, meid! In de 56ste minuut wordt Lio(14) gewisseld tegen Sammy(10). Goed gewerkt, Lio, en verzorg je enkel goed! In de 75ste minuut wordt Annelies(2) hard op haar heup geraakt met een kniestoot! In de 80ste minuut wordt Sammy(10) onderuit gehaald en ook Britt(4) wordt nog een getackeld, maar ze gaan gewoon verder, Wat hebben we vandaag harde meiden bij! De eindstand blijft 0-1. Goed gespeeld dames! De trainer is fier op jullie!  (Kim)

Onze dames speelden op Stayen!

19/11/2016 - De spanningen zijn hoog, de zenuwen des te groter, De tegenstanders staan tenslotte tweede! Fleur doet het zeer goed in het matchbegin: ze redt er toch al een paar uit de netten. In de 19de minuut wordt Sammy gewisseld voor Britt S. In de 20ste minuut wordt het 1-0 voor St.-Truiden! In de 22ste minuut wordt het 2-0. Dan in de 30ste minuut scoort ons Britt (4) de 2-1, fantastisch! In de 62ste minuut wordt het 3-1! In de 69ste minuut wordt het 4-1!  Rond de 70ste minuut wordt het 4-2, door een fantastische voorzet van Britt S (4), maakt Jinthe (3) het af! In de 75ste minuut wordt Evelyne (15), gewisseld tegen Lio (14). Goed gewerkt Evelyne en feest goed vanavond! In de 77ste minuut wordt het 5-2! Rond de 78ste minuut wordt Marie-Julie (12) gewisseld tegen Lauren (6), Goed gewerkt, Marie-Julie! In de 80ste minuut wordt het 6-2. Vanuit het zienhuis was Michelle live aan het volgen. Veel beterschap, Michelle, en dat je er snel weer bij bent! In de 88ste en de 90ste minuut wordt er dan nog gescoord door St. Truiden: eindstand 8-2!
De dames hebben dan wel verloren, maar ze hebben erg hun best gedaan en zeg nu zelf, wie kan zeggen dat ze op Stayen hebben mogen spelen!!!! ⚽️⚽️⚽️  (Kim)